Svaz Dovozců Automobilů Car Importers Association
CZ EN

Škoda si najala kanceláře ve Vysočanech

Škodovka otevřela nové kancelářské prostory v Praze-Vysočanech, které si pronajala v jedné z nejmodernějších budov v hlavním městě. Jedná se celkem o pět podlaží, do nichž se z dosavadních kanceláří přesunou zaměstnanci působící zejména v oblasti IT na třech různých místech v Praze.

Jedno patro je vyhrazeno neziskovému vzdělávacímu institutu „42 Prague“. Elegantní kancelářská věž AFI City 1, vysoká 75 metrů, působí jako dominanta nové čtvrti. Interiéry i okolí vynikají moderním pojetím v souladu s nejnovějšími trendy v oblasti nízkých provozních nákladů, udržitelnosti a zdravého pracovního prostředí.

Slavnostního otevření se zúčastnili zleva Matěj Galba, vedoucí útvaru Všeobecného nákupu, Christian Schenk, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast Financí a IT, Petr Harant, předseda dílenské organizace 1 Odborů KOVO, Alexander Eisl, vedoucí útvaru Informační technologie a Petr Rešl, vedoucí útvaru IT Procesní a systémové integrace.

23.10.2022Autodealers

Informace odjinud

Světové Auto roku 2024 je Kia EV9. Ocenění za design získala Toyota Prius

V boji o titul se utkaly tři elektromobily, také v dalších kategoriích nicméně dominovaly vozy čistě na elektřinu.
auto.cz

Mercedes-Benz třídy G prošel drobnou modernizací, dostal mild hybridy a přišel o slabší V8

„Géčko“ dostalo mild hybridní ústrojí ke všem motorizacím, silnější vznětový šestiválec a elektrický kompresor k novému zážehovému šestiválci, který nahrazuje slabší V8.
auto.cz

Toyota a Lexus pořádají festival mobility. Bude to radost nejen z jízdy

Toyota a Lexus chystají na půlku dubna premiéru velkolepé akce: na letišti v Hradci Králové uspořádají 17. a 18. dubna od 9:00 do 17:00 Festival firemní mobility.
auto.cz

Volvo definitivně končí s diesely. Ještě nedávno je přitom Švédové vychvalovali

Švédové se oficiálně rozloučili s produkcí kdysi populárních vznětových motorů. Z výrobní linky odjel poslední vyrobený kus, který míří do továrního muzea.
auto.cz

Tohle se v Česku naštěstí nestane: Šílená jízda BMW M4 skončila, jak musela

Aktuální generace BMW M4 s šílencem za volantem v New Yorku ohrožovala ostatní řidiče. Bouračka byla cítit na míle daleko.
auto.cz

Hyundai v Česku dramaticky zlevňuje elektromobily. Ušetříte statisíce

Korejská automobilka na českém trhu rozjíždí slevovou akci, která se týká elektrických modelů Kona, Ioniq 5 a Ioniq 6. Ušetřit můžete více než 300 tisíc korun.
auto.cz

Jednání ztroskotala. Konec Fiskeru je otázkou času, tvrdí analytik

Nissan nezachrání klopýtajícího výrobce elektromobilů Fisker Inc. Ten nemá peníze ani zdroje financování a moment, kdy požádá o ochranu před věřiteli, se podle analytika blíží.
auto.cz

Nový Renault Kardian má první ceny. Hezčí Dacia Sandero není levná

Bratranec Dacie Sandero Stepway vypadá podobně parádně, s ohledem na jihoamerické ekonomické poměry ovšem nevychází tak výhodně jako u nás.
auto.cz

TEST Peugeot 3008 Hybrid 136 – Staré auto, nová technika

Dosluhující rodinný crossover ze stáje Peugeotu dostal do posledních měsíců svého života nové pohonné ústrojí. Ač je to na papíře mild-hybrid, po městě vůz zvládá jezdit na elektřinu víc než na benzín. Zbytek „třitisíceosmy“ však už je zastaralý.
auto.cz

Škoda Octavia konečně i se základním motorem. Pod 600 tisíc nepůjde

Octavia po modernizaci vstupuje na český trh s dalšími motorizacemi. Základní tříválec 1.0 TSI nahrazuje o válec větší patnáctistovka.
auto.cz

Hrozba čínských elektromobilů je nafouknutá, myslí si šéf BMW

Nikdo nemůže jen tak převzít trh tak velký, jako je Evropa, říká Oliver Zipse, ředitel automobilky BMW. Čína je pro ni ovšem největším trhem, loni spolkla třetinu produkce.
auto.cz

VW chystá novou samostatnou značku. Chce prodávat rychlé elektromobily

Úspěšná sportovní divize Volkswagenu oznamuje, že chce být samostatnou značkou a prvním krokem je otevření speciálního showroomu v Autostadtu.
auto.cz

Nejsilnější LR Defender všech dob inspirují diamanty. Dorazí ještě letos

Už letos se představí nejvýkonnější Land Rover Defender všech dob. Inspiruje se tvarem diamantu a současně bude nejluxusnějším zástupcem z modelové řady.
auto.cz

Ohlédnutí za Audi R8 první generace: Začátek díky Lamborghini i LEDkové prvenství

V Německu skončila výroba supersportu Audi R8, který ovlivnil automobilku po celou jednu éru a původní myšlenka o jeho vzniku byla hlavním důvodem, proč koncern Volkswagen koupil automobilku Lamborghini.
auto.cz

Kalendář akcí


Veřejný Besip SDA
Aktuální měsíc   

Akce

Pro zobrazení akcí zvolte den.

Nejbližší akce

Aktuality členů

Vláda si brousí zuby na další gigafactory

Několik měsíců poté, co musela Česká republika vzdát své ambice na investici Volkswagenu do výstavby továrny na baterie do elektromobilů koncernu u Plzně, je tu další investiční pobídka na gigafactory.

Celý článek

Manažerské změny ve Volkswagen FS

Ve Volkswagen Financial Services se budou v lednu měnit manažeři. Z firmy odchází fleetař Jan Pařízek, v lednu se objeví u jiné koncernové značky. Na pozici ho nahradí dosavadní brand manažer firmy.

Celý článek

Gigafactory VW v Líních nebude

Česká vláda projednávala na středečním zasedání podporu uvažované gigafactory na baterie koncernu Volkswagen. Do tohoto jednání přišla informace, že automobilka plány na stavbu továrny prozatím ruší.

Celý článek

Scania najala novou PR agenturu

Agentura Better měla pro Scanii původně dělat správu výkonnostních kampaní, ale nakonec si obě strany dohodly větší byznys. Firma nakonec bude mít v České republice, na Slovensku a v Maďarsku na starosti celou komunikaci značky Scania.

Celý článek

Scania najala novou PR agenturu

Agentura Better měla pro Scanii původně dělat správu výkonnostních kampaní, ale nakonec si obě strany dohodly větší byznys. Firma nakonec bude mít v České republice, na Slovensku a v Maďarsku na starosti celou komunikaci značky Scania.

Celý článek

Toyota Kolín plánuje nulové emise při výrobě aut

Výrobní závod Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně chce do roku 2030 dosáhnout uhlíkové neutrality a již o deset let později by měl vytvářet nulové emise CO2. Hlavní oblastí, na kterou se zaměří, je redukce spotřeby energií, přechod na bezemisní zdroje a zlepšení technologií.

Celý článek

Ministři testují vodíkovou Toyotu Mirai

Šéf Toyoty ČR Martin Peleška předal ve středu 14. června dva vozy Mirai ministrům práce a sociálních věcí a životního prostředí. Členové vlády mají rok na to, aby otestovali jejich vodíkový pohon.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka /KDU-ČSL/ a ministr životního prostředí Petr Hladík /KDU-ČSL/ už v minulosti nakupovali pro své resorty hybridy a elektromobily, teď se rozhodli rozšířit flotilu bezemisních vozů o vodíkový pohon. Od Toyoty si na rok pronajali za 20 000 korun měsíčně po jednom kusu Miraie.

Celý článek

Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep® rozšiřují portfolio značek skupiny Emil Frey v ČR

Skupina Emil Frey v České republice vstupuje díky novým značkám do další klíčové etapy svého působení v České republice. Jejich integrace s sebou nese potřebu adaptovat organizační strukturu, začlenit stávající zaměstnance, přijmout nové posily a provést další úkony k zajištění bezproblémového a efektivního chodu celé organizace.
Tisková zpráva

Celý článek


Spolupracujeme

Autodealers.cz ibesip.cz SAP.cz Autodealers.cz logo Autojob.cz logo vizenula logo cistadoprava
TOPlist
 COPYRIGHT © SDA / CIA, CZECH REPUBLIC, POWERED BY RTV DATA, S.R.O.