Svaz Dovozců Automobilů Car Importers Association
CZ EN

TISKOVÁ ZPRÁVA Svazu dovozců automobilů k registracím vozidel v ČR 11/2018

Registrace osobních automobilů za 11 měsíců roku 2018 klesly o necelá 2%. Podíl dieselů v listopadu mírně vzrostl.

Více v tiskové zprávě

08.01.2019Svaz Dovozců Automobilů

Informace odjinud

Sběratelská motorka Aston Martin jde do aukce. Očekává se až 5 milionů

Už brzy se bude prodávat historicky první motorka značky Aston Martin. Má turbodmychadlem přeplňovaný dvouválec, je jedním z celkem 88 kusů a očekává se, že bude stát až 5 milionů korun.
auto.cz

Nový elektromobil od Mercedesu-AMG se už testuje. Přinese technické inovace

Dokonce i Mercedes-AMG už připravuje vlastní elektromobil. Chystanou novinku aktuálně testuje ve Švédsku a ukazuje nám ji s vývojovým maskováním.
auto.cz

V českých garážích jsou stále tisíce embéček. Mohou mít velkou cenu!

Češi mají stále ve svých garážích přes 16.000 exemplářů populárního vozu Škoda 1000 MB. Jejich průměrné stáří je 56,5 roku. V posledních deseti letech je počet "embéček" v registru vozidel zhruba konstantní. Vyplývá to ze statistiky ministerstva dopravy. Od představení vozu uplyne 60 let.
auto.cz

TEST Volkswagen ID.7 Pro – Proč to takhle nešlo hned?

Vrcholný elektrický model ukazuje, jak měly lokálně bezemisní vozy koncernu Volkswagen vypadat a fungovat už úplného prvopočátku.
auto.cz

Zemřel velikán designu Marcello Gandini. Prohlédněte si jeho skvosty ve velké galerii

Odchod jednoho z nejzásadnějších designérů automobilového světa přináší nutné ohlédnutí za jeho celoživotním dílem.
auto.cz

Nový Brabus 930 S oficiálně: Až 930 koní pro vlajkový mercedes za 10 milionů

Německá tuningová společnost Brabus představuje novou úpravu pro nejrychlejší sportovní Mercedes-Benz třídy S. Novinka má 930 koní a stojí přes 10 milionů.
auto.cz

Americké automobilky věří hybridům. Jejich prodeje letí vzhůru

Prodeje hybridních aut v USA v posledních měsících rostou o desítky procent. Prodeje elektromobilů se ve srovnání s tím zvyšují jen nepatrně. Zda na preference spotřebitelů zareagují nové limity emisí CO2, které připravuje Bidenův kabinet, bychom se mohli dozvědět už brzy.
auto.cz

Elektromobily zbožňují ve Skandinávii. A kde frčí klasické hybridy?

V minulých článcích jsme si ukázali data ohledně počtu automobilů v Evropě, jejich stáří a podílu benzinu a nafty. V následujícím přehledu se soustředíme na stále populárnější elektrifikované pohony.
auto.cz

Jak zajíždět auto s bezestupňovou převodovkou? Triky nejsou složité

Bezestupňová převodovka, s níž těžko ovlivníte otáčky motoru, je dnes doménou hlavně značek Subaru a Toyota. Jak auta s takovou převodovkou zajíždět, když je zbrusu nová převezmete od prodejce? V podstatě stejně jako každé jiné auto.
auto.cz

Čínský gigant plánuje novou fabriku v Evropě. Itálie mu jde naproti

Zatímco italská vláda hledá zašlý lesk svého automobilového průmyslu, čínský Chery plánuje výstavbu nového závodu v Evropě. Vyplní si navzájem svá přání?
auto.cz

Hyundai a Kia svolávají 170 tisíc aut. Kvůli chybě mohou přestat dobíjet

Chyba v řídící jednotce nabíjecího systému může znamenat, že se 12V autobaterie elektromobilů na platformě Hyundai E-GMP přestane dobíjet, anebo že vůz ztratí výkon k jízdě. Evropy se to netýká, alespoň prozatím.
auto.cz

Protektorát přinesl jízdu vpravo. První den byly v Praze desítky nehod

Diváci filmů natočených za první republiky si určitě všímají, že v době mezi válkami jezdila auta po československých silnicích na levé straně vozovky.
auto.cz

Zkusili jsme oživit plasty na Škodě 120 L z roku 1986. Podívejte se na výsledek

Vedro, mráz, ale hlavně UV záření jsou nepřítelem plastů na autech. Hrozí jim křehnutí, popraskání a ztráta barvy. Na trhu je však dnes množství přípravků, které mají vzhled i vlastnosti plastových dílů oživit. Vyzkoušeli jsme, jak dobře ve skutečnosti fungují.
auto.cz

TEST Dongfeng U-Tour 1.5 Turbo DCT – Sedmimístný solitér

Vozy kategorie MPV jsou dnes již v Evropě téměř vymřelým druhem. V Číně ale jejich popularita neupadá a tamní výrobci své modely zkoušejí nově udat i ve světě. A tak se stalo, že značka Dongfeng v roce 2024 na český trh uvádí sedmimístné spalovací MPV s názvem U-Tour.
auto.cz

Kalendář akcí


Veřejný Besip SDA
Aktuální měsíc   

Akce

Pro zobrazení akcí zvolte den.

Nejbližší akce

Aktuality členů

Vláda si brousí zuby na další gigafactory

Několik měsíců poté, co musela Česká republika vzdát své ambice na investici Volkswagenu do výstavby továrny na baterie do elektromobilů koncernu u Plzně, je tu další investiční pobídka na gigafactory.

Celý článek

Manažerské změny ve Volkswagen FS

Ve Volkswagen Financial Services se budou v lednu měnit manažeři. Z firmy odchází fleetař Jan Pařízek, v lednu se objeví u jiné koncernové značky. Na pozici ho nahradí dosavadní brand manažer firmy.

Celý článek

Gigafactory VW v Líních nebude

Česká vláda projednávala na středečním zasedání podporu uvažované gigafactory na baterie koncernu Volkswagen. Do tohoto jednání přišla informace, že automobilka plány na stavbu továrny prozatím ruší.

Celý článek

Scania najala novou PR agenturu

Agentura Better měla pro Scanii původně dělat správu výkonnostních kampaní, ale nakonec si obě strany dohodly větší byznys. Firma nakonec bude mít v České republice, na Slovensku a v Maďarsku na starosti celou komunikaci značky Scania.

Celý článek

Scania najala novou PR agenturu

Agentura Better měla pro Scanii původně dělat správu výkonnostních kampaní, ale nakonec si obě strany dohodly větší byznys. Firma nakonec bude mít v České republice, na Slovensku a v Maďarsku na starosti celou komunikaci značky Scania.

Celý článek

Toyota Kolín plánuje nulové emise při výrobě aut

Výrobní závod Toyota Motor Manufacturing Czech Republic v Kolíně chce do roku 2030 dosáhnout uhlíkové neutrality a již o deset let později by měl vytvářet nulové emise CO2. Hlavní oblastí, na kterou se zaměří, je redukce spotřeby energií, přechod na bezemisní zdroje a zlepšení technologií.

Celý článek

Ministři testují vodíkovou Toyotu Mirai

Šéf Toyoty ČR Martin Peleška předal ve středu 14. června dva vozy Mirai ministrům práce a sociálních věcí a životního prostředí. Členové vlády mají rok na to, aby otestovali jejich vodíkový pohon.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka /KDU-ČSL/ a ministr životního prostředí Petr Hladík /KDU-ČSL/ už v minulosti nakupovali pro své resorty hybridy a elektromobily, teď se rozhodli rozšířit flotilu bezemisních vozů o vodíkový pohon. Od Toyoty si na rok pronajali za 20 000 korun měsíčně po jednom kusu Miraie.

Celý článek

Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional a Jeep® rozšiřují portfolio značek skupiny Emil Frey v ČR

Skupina Emil Frey v České republice vstupuje díky novým značkám do další klíčové etapy svého působení v České republice. Jejich integrace s sebou nese potřebu adaptovat organizační strukturu, začlenit stávající zaměstnance, přijmout nové posily a provést další úkony k zajištění bezproblémového a efektivního chodu celé organizace.
Tisková zpráva

Celý článek


Spolupracujeme

Autodealers.cz ibesip.cz SAP.cz Autodealers.cz logo Autojob.cz logo vizenula logo cistadoprava
TOPlist
 COPYRIGHT © SDA / CIA, CZECH REPUBLIC, POWERED BY RTV DATA, S.R.O.